Paški maraton

1. V zadnjem času sem ugotovil, da hribi in gore niti niso tako napačna stvar. Prejšnje vikende sem si vzel za tek in uspelo mi je osvojiti kamniško in tisto drugo sedlo, katerega se sedaj nikakor ne morem spomniti imena (Kokrsko sedlo). Gor v zelo hitri hoji, dol v super teku. Za oba pravijo table, da rabiš 3,45 ure do vrha. Do sedla. Meni je oba uspelo v 3,30 ure gor in dol, kar mislim da je lep uspeh

2. V hribih ni nikoli vroče, pravzaprav je precej mrzlo. Res pa je, da je to še vedno junij. Kakšnega avgusta zna biti veliko bolj vroče. In glede na to, da sta oba sedla tako blizu, mislim da bo treba še večkrat gor.

3. Branje ultramaratonskih knjig mi daje same čudne ideje v glavo. … “če je un tip prelaufal celo svojo državo… hrmm… mogoče…” Raje ne razmišljam, kam vse me bo to še pripeljalo. Ampak vsekakor je zelo nujno poiskati pametno ultraško prireditev, še preden se naredi ljubljanski maraton.

4. Pravzaprav sem bil pripravljen delati kilometre po asfaltu po Pagu. Prejšnjič, ko sem šel z biciklom sem videl, da generalno obstaja ena cesta, iz katere se ločijo samo male ceste levo in desno, ki grejo do obale. Boy way I wrong

5. Če sem prejšnjič težko prekolesaril 40 kilometrov, bo šlo preteči 40 kilometrov tkrat veliko lažje. In res je 😀 Tridesetka, ki sem jo naredil s S. je bila veliko težja, kot tale 40.

6. Od Novalje, proti jugu, takoj po Zrčah se začnejo table za zavit levo, ampak so vse makadamske ceste zaprte z ograjo. Zato zaviješ na prvo asfaltno, ki te pripelje do nekega mičkenega “kraja” s kampom. Tam zaviješ na šoder. In potem po tem šodru do mesta Pag. Aja, baje v cerkvi nisi dobrorošel v tekaški opremi.

7. Teta je bila ziher prepričana, da sem v kopalkah, svež iz vode in tak se res ne spodobi priti v cerkev. Ampak jaz sn samo hteu nadaljevati svojo novo najdeno idejo, da se cerkve splača pogledati tudi od znotraj. Ampak ja, glede na to, da so moje tekaške hlače krajše od tega, kar vidiš 15 letnice nositi v Zrčah, se z njimi mogoče res ne spodobi v cerkev 😀 No, vsak si lahko v svojem izmišljenem svetu postavlja svoja pravila, pa naj si jih še oni o svojih cerkvah in bogovih.

8. Na Pagu je veliko šoderjam. Oziroma, bolj peskojame. Peskolomi? Peskokopi? V glavnem ful jih je. Čeprav jih dandanes bolj ali manj uporabljajo za odlaganje smeti in za kurjenje plastike iz bakrenih žic. Ker tudi tukaj najdeš naselje članov romske skupnosti.

9. V glavnem, od Novalje do Paga in nazaj narediš čistih 42. Na cilju ni medalje, je pa pivo. Tudi pivo s prijatli, če češ. A. in B. sta bila z veseljem sprejeta, pivo je bilo tudi mrzlo.

10. Garmin in wifi v Straškotu se ne marata. Ni mi jasno zakaj, ampak moj računalnik se ne more pogovarjati z Garminovimi serverji, zato tudi ne morem delit svojega GPS tracka. Pa potem, ko pridem domov.

11. Zdaj pa nazaj na plažo, pogledat mlade Čehinje.

12. My brain needed a break. Let’s see how long does it take for it to be bored.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *