Lekcije teden dni po ultramaratonu

1. Allright, en teden je mimo, po tem ko so se prvi dan lahko vsi sper zajebavali iz mene, kako sem kot pingvin šetal gor in dol po štengah firme, se je kmalu vse izboljšalo. Kljub temu je prvi tek prišel šele danes, torej 9 dni po ultri. Ker ne glede na to, da bi lahko že prej čisto brez težav tekel, sem rekel, naj si stvari res opomorejo in nekje globoko v sebi sem čutil, da telo rabi še malo. Današnja dobra 10ka je bila takšna kot mora biti. Po plaži, počasi in z užitkom ter brez bolečin. In brez sonca, ampak o tem, da za prvi maj spet ni lepega vremena, ko sem jaz na morju, raje ne bom.

2. Ugotovil sem, kaj je naslednja stopnja, da postanem še boljši tekač. Postati moram boljši v drugih športih. Včerajšnjih 40+ na biciklu se je izkazalo kot izjemno problematičnih za moja kolena. In če se prav spomnim, naj bi bilo kolo veliko bolje za kolena kot tek. Ampak ne, moja kolena so se odločila, da 75 teka ni problem, 40 kolesa pa je velik problem. Prav. Kljub temu vem, da so mišice, ki so glavne pri teku zdaj takšne kot morajo biti. Druge mišice imajo težave, tiste, ki so na riti in tiste, ki spredaj povezujejo telo in noge imajo težave. Tudi 6pack se še sramežljivo skriva ;), roke morajo še kaj dobiti.

3. Torej moram najti dodaten šport. Kolo se mi zdi premalo učinkovito glede na vložene časovne enote in glede na časovne enote, ki so na voljo. Plavanje, ki je bilo na sporedu enkrat pozimi predstavlja, ne ravno velik, a kljub vsemu, finančni vložek. Mislim sicer, da porabim več benzina za vožnjo, kot stane karta za bazen, ampak vseeno. Jasno je, da bo drugi šport pomenil tudi druge prilagoditve, ki bodo potrebne za njega, ampak bomo že.

4. Po prebiranju interneta sem pogruntal, da bi lahko bile bolečine v križu, ki so se javljale na začetku ultre, pravzaprav ledvice. Itaq sem takrat nekaj zabljuzil s pitjem, kar je bilo predvsem povezano z dvourno vožnjo z avtobusom, ampak glede na to, da se kasneje nikoli križ sploh ni oglasil in da se nikoli prej ni oglašal, mi je res čudno, da bi se javil samo za eno uro. Poleg tega so tudi signali kazali, da sem pil veliko veliko premalo.

5. Moj Garmin je po cca letu in pol začel rjaveti. To predvidevam, da je bug in ne feature. Upam, da je stvar še v garanciji in da to štejejo pod garancijo. Ker če ne znajo narediti kovine, ki bi lahko preživela malo mojega švica, pol tud nič ne vem. Čeprav iskreno povedano že razmišljam o tem, da bi nabavil kakšno drugo, razred višje, takšno ki je namenjena tudi za druge športe, ne le za tek. Ampak, če ne bi bile vredne svoje teže v zlatu, bi bilo življenje veliko lažje.

6. Očitno je trajalo 14 dni da sem padel ven iz urnika zgodnjega vstajanja. Danes mi je, po ne vem kolik očasa uspelo spati do 8 zjutraj, ne glede na to, da sem v kampu, kjer se tako ali tako ponavadi manj spi, ker je pač vse veliko manj izolirano kot v mojem lepem, socrealističnem bloku debelih sten. Upam,d a spravljanje nazaj na idejo, da se vstaja ob 5.20 ne bo preveč problematično.

1 thought on “Lekcije teden dni po ultramaratonu”

  1. 1. Peter, čestitke za 75 km.
    2. Sicer bloge večinoma spremljam prek feedlyja, pa vseeno. Si razmišljal o večjih fontih za lažje branje :)?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *