Lekcije teka po Londonu

1. Potovati pa res znam. Ne glede na to, da sem stricu na vprasanje, kam hocem iti z avtobusom iz letalisca, reko samo London, mi je uspelo iztopiti na postaji, kjer je zraven moj izbran hotel za naslednjic (baje je trenutno noter kraljica), in po kratkem sprehodu sem ugotovil da je moj hotel za vogalom (dolgega Hyde parka) zmes pa se 45 drugih znamenitosti, kipov, spomenikov, fontan in svasta.
2. Moj originalni hotel ima “tehnicne tezave” (pravzaprav nocem vedeti kaksne) zato so me dali v sosednjega in se senkali zraven brezplacen zajtrk (ki je drugace15£). Po laufu se je prileglo ful klobas, sunke, jajc in seveda fizola. Gob in pecenega paradiznika se vedno ne morem jest za zajtrk. Cakam samo da vidim ce so mi popravili okno.

3. Jutranji tek je bil planiran eno uro, ampak se je malo razvlekel, ker ko sem videl da sem poleg Oke, sem jo moral iti pogledat. Potem pa je tako ali tako zraven se parlament pa vse ostalo z Big Benom zraven. Prakticno z 13km laufom vidis 3/4 znamenitosti. Prakticno ni vec kaj drugega za videt.
4. Ze od Amerike cakam da vidim dinozavre. Ni jih bilo ne v Amsterdamu, ne v Berlinu. Koncno mi jih je pokazal London. Res pa je da niso bili ravno orgazmicni. Skupaj s to tezavo da je nedelja, pocitnice za britanske otroke, je to pomenilo vrste in guzvo. Ampak, vido sem dinozavre!
5. Ocitno so tukaj navajeni na zmrzjeno vreme. Vceraj sem jih gledal, vecino v maratonkah in kratkih rokavih. Meni je bilo danes hladno v dolgih hlacah in rokavih.
6. Sistem biciklov tukaj je veliko bolj enostaven in prijazen do turistov kot v Lj. Samo ftaknes kartico in je tvoj. Zato pa sistem podzemne ni tako zelo prijazen. Ce smo na kitajskem placali za karto samo zato, ker je bil podhod veliko krajsi kot vse okoli cez cesto, tu to ni opcija. Res pa je, da je Peking res zelo poceni ssvojo podzemno.
7. Namesto cakanja in guzvanja da vidis pravo menjavo straze, sem mimogrede sredi laufa pogledal celo koreografijo, ki so jo vadili mladi strazarji v vojasnici al kaj je ze tisto. Razen tega da so bili obleceni v druge barve, razlike ni bilo.
8. Naucili so se, da lahko imas ventil za mrzlo in vroco vodo, ki oba vodita do ene pipe, tako da se clovek lahko v miru umije. Dolgo je trajalo, ampak jim je uspelo.
9. Mesto je cudovita mesanica novega in starega. Ne razumem cisto zakaj mi vedno tezimo k temu, da mora staro ostati staro in se ne mesat z novim. Feeling resnicno lepega mesta dobis, ko imas vse stare stavbe ohranjene in zeihtane, to je pa tisto kar nam ne uspeva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *