Paleo dieta se približuje koncu – lekcije pred koncem

  1. Plan je, da se paleo dieta konča v petek. Mislim da bom v petek že pojedel nekaj ogljikovih. Nimam še čisto plana kaj, ker se ne bi rad vrgel na pico 🙂 ampak nekaj že. Kako rižoto po mojem.
  2. Zajtrki so ql. Čudno je to z zajtrki. Sam sem zajtrke poskušal jesti že pred časom, ampak na koncu koncev sem ugotovil, da se to ne izide iz večih razlogov. a. preden prideš do malce v službi si lačen tak al pa tak. Iskreno povedano, jaz ne vidim razlike, če pojem zajtrk al ne, do malce sem lačen. b. je pa res, da lahko za malco pojem manj, in bom ok do večerje, zdaj pojem neko solato z mesom in sem ok, do 6,7, ko jem večerjo. Mogoče bodo zajtrki ostali.
  3. Zajtrki zagotovo ne bodo mesnati 🙂 Ni šans, zjutraj meso je verjetno najtežja stvar, ki sem jo moral jesti. Ostanejo pa zelenjavni smoothiji, takšni brez mleka. Ker so fajn in dobri. Ne glede na to, da jih nisem jedel (pil) veliko, se mi še vedno zdi, da so prav fajn stvar.
  4. Meso pa res ni za mene. Ne morem si pomagat, ja, tu pa tam je meso kul, tu pa tam kakšno meso, ne morem pa jest vsega tega hudiča. Res ne. Ne morem si pomagat, svinja pač ni zame, če ni v faširanem. Isto s kravo, če ni ravno neki fajni stejk. Če mi okus samega mesa ni dober, te pač ne morem tolko mesa pojest. Še vedno ga pa rad jem vsake tolko.
  5. Cuker sploh ni tako potreben 😀 Zelo enostavno je rečt ne cukru, kot sem naredil zadnje skoraj štiri tedne. Eni dve sladkani kavi po pomoti, ker pač ni bilo druge, in en sladoled, in če to dam ven, po moje ne bo problema. Seveda, sladoled je še vedno odličen in napolitanke na vikendu še vedno. Brez tega se ne damo.
  6. Ne vem kaj naj z mlekom. Mleko imam ful rad in od nekdaj sem ga pil veliko. Tudi liter na dan. Zadnja leta sicer manj, ampak še vedno ga precej spijem. V kavi ga ne bom pil več, čeprav za kofetkanje se mi še vedno zdi bolj primerna kofe z mlekom ko espresso. Ampak v vseh ostalih kavah ne rabim mleka. Ker je kofe dober tudi tako. Ampak, kako za hudiča naj jem kosmiče in ostale podobne stvari, ki jih imam rad in sem jih jedel veliko. Sojino mleko je itaq isti šit, kokosovega pa naum kupoval v teh količinah, ker za mojo porcijo kosmičev je pač treba pol litra mleka. In mislim da itaq to mleko ne bi bilo za kosmiče, po okusu ne. To težavo morem rešit.
  7. Vsekakor pa moram razmisliti, kako ideje iz Paleo, ki sem se jih naučil, spraviti v vsakodnevno hrano. Ker to je pol tisto, kar resnično lahko pomaga k bolj zdravemu življenju. O tem bom še pisal.

1 thought on “Paleo dieta se približuje koncu – lekcije pred koncem”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *