Lekcije zadnjega dolgega teka

1. Benti je to dalec. 😉 in vse je bilo ok, se tempo po Golovcu je stimal, samo ko sem pa prisel do zida, je bilo pa adijo. Po kilometrih se prav vidi, vse tam do 30 sem bil lepo pod 6, tudi vecinoma pod 5,40, pol pa 6, tudi 7 minutni kilometri. Upam da bo prava hrana in vse ostalo na maratonu poskrbelo, da ta razlika ne bo tako velika.
2. Laufat oblecen ni fajn. Dolge hlace, dolgi rokavi, okoli vrata nekaj, pa na glavi, pa kaj se. Ni fajn.
3. Ali so ludi cudni… A je res treba otroku, ki se fura s poganjalckom, dat celado? Nic hitreje kot peš ni, nič višje kot peš ni in za njim itaq šetata ata in mama.
4. B. je zadnjič vprašal, kaj razmišljam na teh dolgih tekih. Vse pravzaprav. Itaq mam 4 ure, torej mam veliko časa. Če poslušam kak podcast, ki me poskuša nekaj naučiti, potem kr padem v to, čeprav marsikdaj ugotovim, da za zadnjih pet minut nimam pojma kaj so razlagali. To je posebej problematično pri kakem Economistu, kjer se “zbudim” sredi kakega dolgega članka, kjer nimam pojma o kateri državi govorijo. Drugače je pa velik del namenjen “ooooo kak je to fajn, to ne moreš verjet, ful fajn letim” in minuto kasneje (skoraj) “kaj si ti čisto nor, to ja nea gre, jaz grem kr domov”. In pa seveda vse in vsakogar, ki se je zgodil v zadnjih dneh preštudiram. Najlepše pa je takrat, ko čisto padeš noter in sploh ne študiraš, muzika nabija in samo laufaš. Pogosto tudi študiram kaj bom tukaj napisal in seveda najboljše ideje tako ali tako pozabim.
5. Prav najdo sem se tam nekje okoli Broda, kako sem padel v poslušanje podcasta in se napol sploh nisem več trudil. Zbudil me je pa en stric, ki me je čisto presenetil, ker me je prehitel. In alo, idi za njim. In to je 5,10 kilometer tam na 25. Ampak potem ni šlo več in sem ga spustil naprej.
6. Ta teden morem na kofe k F., ki je prelaufal prvo 100ko. Like a boss.
7. Še manj kot štirinajst dni. Ta teden še laufam vsako jutro, za vikend eno u easy 15ko, potem pa naslednji teden ene 2x zjutraj in to je to. Zdaj je treba počasi začet počivat. Bomo videli kako bo to, ker se tako ali tako sam zbujam vsako jutro. Pol mi bo pa dolgčas zjutraj 😉
8. Pa seveda familiji L. en velik hip, hip, hura, k podirata osebne rekorde 🙂
9. Lepo sem se nasmejal, ko sem pogruntal, da imajo vsa nova drevesa na PST s sponkami napisano – TITO – . Nekomu se je res dalo 🙂 in nihče tega verjetno ne ve. Slikat se mi pa ni dalo, ker me je skrbelo, da bo Nike+ tezil, tak ko je na začetku laufa. Seveda na zabavo vseh mojih FB prjatlov..10. Včeraj sem bil napol bolan po laufu in prav celi dan je trajalo, da sem prišel k sebi. Čudno je blo.
10. In ona je rekla “noben moški, s štajerskim naglasom, ne more bit simpatičn”. Valda, ja… 🙂 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *