Lekcije teka 9.9.2013

Nike+

1. Ko prideš iz dolgega teka, se je treba malo bolj koncentrirat, ko delaš stvari. To, da si dal nekaj prat, nujno ne pomeni, da si v resnici dal tisto prat. Lahko si dal prat skoraj čisto prazen stroj. In potem boš moral dati še enkrat prat.

2. 35 km je še vedno zelo dolgo. In hrib zmes poskrbi, da je še bolj hudo. Ampak po drugi strani, še vedno zelo zadovoljen. Tokratni 35km je imel povprečje 6,03. S prištetimi vsemi postanki in povprečje prvih 10 km tam okoli 5,20. Prejšnji je imel 6,30, brez postankov. Tako da je izboljšanje precejšnje. Očitno bo treba še kakšnega takšnega dolgega narediti.

3. Zdaj vidim, da nike+ vseeno meri pretečeno višino, samo pametnega seštevka ne zna povedati iz vsega kar ve. Še bolj brezveze.

4. Moram malo pogruntat kako naj razporedim moči na maratonu. Na eni strani bom tako ali tako začel hitreje, tako da če začnem tako kot na zadnjem dolgem, grem prvih 10km 5,10, drugih 10 5,20, tretjih 5,30 in zadnjih 10 5,40, potem bo čas takšen kot je planiran oziroma še boljši, v povprečju je to pol 5,25, če znam jaz kaj računat. Po drugi strani pa lahko lepo 5,20 celi cajt vlečem. Tako ali tako mi tako natančno ne bo uspelo teči, tako da bo vse tu okoli nekaj. Ampak, tam 5,40 bi moglo iti. Seveda, če se amsterdam ne izkaže kako poseben. Povprečna temperatura oktobra je v Amsterdamu med 8 in 14 stopinj. Bomo videli. Če bo dež, potem res ne bo fajn.

5. Dva gela in eno Frutabelo, pa je bilo čisto dovolj hrane. Gele še znam jest, tako da ni skrbi za hrano med maratonom. Ampak tortilje še vedno naredim odlične. In pašejo po laufu kolk češ. Malo ogljikovih, malo več ogljikovih iz zelenjave, meso, sir. Vse kar rabiš in še to v pravem razmerju po moje. Pa ko prideš v feeling, se jih še hitro zvije.

6. Začela se je prava jesen v Ljubljani, danes zjutraj me je pričakal dež, tako da se je bilo zelo težko spraviti ven. Še težje je bilo teči, s tem muskfiebrom, je kr jeba…

7. Neke čudne fore ma ta Nike+. Na telefonu je za avgust seštel 191km, na online profilu pa kaže 166, kar je 25 km, precejšnja razlika. V osnovi kažeta oba iste teke. Nije bitno. Je pa letos to že 849 km. Zelo lepo.

8. Investicija v leče se pri teku res splača. Zdaj končno vidiš, kdo teče mimo 🙂

9. Kdo gre na Ekomaraton?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *