Lekcije teka 27.6 – a ta paleo res deluje???

kompas-kranjska-gora

  1. Ne vem več. Paleo zdaj že en teden ne jem. Prehod je bil narejen z veliko količino tekočih ogljikovih in vitamina B, potem pa z nekaj fast fooda. Ampak jutranje vstajanje je sedaj spet veliko bolj problematično. Na paleo sem skočil ven iz postelje in je bla akcija, zdaj pa to spet traaaaaaja.
  2. V ponedeljek sem šel 21ko. Ki ni bila sploh problem. Res pa je, da je regeneracija po njej zelo počasna. Danes sem bil na 8ki in prvih 3-4 kilometre se je ene 7 mišic v meni odločilo, da se bojo malo zakrčevale po svoje. Nisem ziher kaj je to. (ampak ok, po 21ki se nisem praktično nič raztegnil, ker sem bil celi moker. Tisto v tušu ne šteje… (preberi o mojem teku po dežju) In seveda sem spet lačen po laufu. Jaz to tako razumem, da telo sploh ne pride v ketozo in potem po laufu spet rabi hrano iz ogljikovih. Kar je pri tekih pod 10 čisto logično …
  3. Ma me, da bi ta paleo spet. Bom malo razmislil in videl.
  4. A bi en mesec vsakodnevnega tega šel skozi? Glih zanč sem bral, da ljudje laufajo ene 30 let vsak dan. Brez da bi en dan spustili. Če bi jaz reko en mesec, vsako jutro, 10 km, bi to blo 300 km mesečno. To bi po moje šlo. Samo malo me skrbi, da bi pol hrčkal v službi. To pa res ne gre. Bomo razmislili. F. mi je malo vzor, k laufa ko zmešan, dve 21ki na dan.
  5. A mi kdo razjasni, zakaj more v zenfu (v edini tapravi, Kamniški gorčici) bit cuker? (ja, postal sem malo občutljiv na ogljikove. Na sumu jih mam, da niso zdravi. Jem jih sicer, samo mi grejo malo na živce). Mislim a res mi, ki ful kupujemo Kamniško gorčico, le-te ne bi kupovali, če v njej ne bi bilo cukra? Pol sem kupo neki eko zenf, ki je sicer enkrat dražji, pa cela zrna so noter (meh),  ampak ma pa noter pol manj sestavin ko Kamniška. Ni mi to všeč.
  6. In če še nisem reko, Tuševe hrenovke, pakirane po 8 parov (se niso hrenovke, neke te hot-dog fore) ne kupite nikoli in nikdar. (Jaz sem sucker za vlke pakunge. In to je bla največja pakunga).
  7. Benti to je postal hrana blog, ne pa tekaški… Hitro napiši še nekaj o teku. Odločil sem se, da od zdaj naprej je vsak tek 21ka. Ko se odločim, da bom pretekel 21ko, je prvih 10km ko da ni nič. Ker je itaq še enkrat tolko pol. Ali ko se odločim, da bom samo kratko 8ko, je po štirih kilometrih že vse narobe, pa boli, pa ne da se mi več.
  8. Upam, da bom lahko ta vikend spet tekel po Kranjski gori. Ona pot je odlična. Debatni tabor je in vsako leto mi uspe it enkrat. Upam da tudi tokrat. Res, res je lepo. (mimogrede, hotel Kompas in oni drugi, hvala da nas vsako leto prenašate tak prijazno.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *