Lekcije paleo teka 31. 5 – Sol in sladkor

Paleo oreščki

 1. Tole pa zgleda kar filozofski naslov, samo ni. Očitno sem postal izredno občutljiv na sol in kis. Torej močne okuse, ki jih dodajajo predelani hrani. Te solate, ki jih jem za malco, ki pridejo z mesom, so mi adijo prekisle. Tega ja ne moreš jest. Ampak, vsem ostalim so čisto ok. In isto sol. Danes zjutraj sem ugotovil, da je tota slanina tako preslana, da je komaj za jest. Sicer, če se prav spomnim, naj bi jedo malo več soli, samo to pa ni za preživet. Neke se očitno dogaja.
 2. Moj pogled na sladkor je zdaj drugačen. (to ostaja samo zdaj. Ko končam, jem palačinke z nutelo in sladoledom 😀 Prvi dan) Ko se ti lušta sladkor, poješ japko. In se ti zdi kr sladka. In je fajn.
 3. Mater, kako so eni lepi, ko laufajo. (Eh, ene so lepe ko laufajo). Ne moreš verjet, ko da je glih … Nevem frišno namazana, naspana in najbolj srečna oseba na svetu. Ampak, no, vsaj jaz sn pol lažje laufal. Sn hteu obrnit za tabo, pa nisem več mogo.
 4. Zdi se mi, da sem vseeno malo hitreje zmatran pri laufu. Zdaj je že 6ti dan, kar pomeni, da sem že skoraj čisto prestavljen na maščobo.
 5. Po mojem jem premalo mastne hrane, pa premalo sadja. Zato sem kupil cel kup oreščkov 😀
 6. Odlično je, ko ljudje, ki te povabijo na večerjo pomislijo nate in ti naredijo paleo izvedbo samo zate. Hvala F! In ja, brez težav se da preživeti, ko drugi jejo sladoled, ti pa ne.
 7. Morem malo preveriti, koliko lahko jem jajc na dan. Po moje malo pretiravam. Danes sem štiri. Izjemoma. Drugače dve na dan.
 8. Še vedno se ne morem pripraviti do tega, da bi jedel veliko mesa. Ideja, da bom pojedel cela dva kosa puranje krače (nisem vedel da to obstaja) mi je še vedno čudna. Ponavadi potem ugotovim, da bi lahko še kakšnega 😀 (Mercator dela fajne puranje krače. Lepo pečene kupiš, fajn so spečene, lepo je še koža gori (kožo na puranu sem jedo, svašta) in dober je in poceni je. To bo moja go-to hrana, ko se mi ne bo dalo kuhat)
 9. Radenska je moja go-to pijača, ko grem na pijačo. (aja, kavo seveda še pijem. Iste količine kot prej. Drugače ne gre. In je lepo.) Ampak, hvala bogu, so te kave z radensko najboljše ever sploh. Družba, kaj pa drugega
 10. (piše se mi, zelo očitno) Naučiti se moram, da se ne dotikam Apparatusa preden grem laufat. Ker sem danes poslušal samo pol in pol je bil dolgčas. Čeprav mislim, da bo ql, ker mi bo fajn postal Skeptikov vodnik po galaksiji. Ki ni tako napačen, kot se mi je zdel na prvi pogled.
 11. Nič izmed tega, kar bi se mi moralo zgoditi, se mi ne dogaja. Nisem posebej utrujen (celo več, zjutraj sem rožica in energije mam več, kot bi je moral imeti), nimam težav s prebavo (skoraj nič), nimam nekih posebnih želja jesti ogljikove (čeprav to mi je še vedno žal, da nisem šau v Mmmmmm preden sem začel paleo). Nič. Samo… To konsistenco ogljikovih bi meu. To me daje. Je precej podobno kot takrat ko se postiš. Isto, ideja prežvekovanja, občutka hrane v ustih, tisto je, kar me včasih vleče (pri postu 100x bolj) ampak drugače pa nič. Čisto ponosen, nutella je še vedno v omari in nedotaknjena od nedelje.
 12. Ko si paleo lačen, si ful drugačen, kot ko si navadno lačen. Se mi zdi, da je lakota bolj intenzivna, malo se treseš, in to.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *