Lekcije Amsterdam maratona 2013

1. Ravno par dni nazaj sem bral nasvet ultramaratonca, nekaj v smislu “treniraj tudi kdaj, ko ni primerno, po hrani, po dveh pivih, ko si nenaspan, ker vse to se ti bo zgodilo na tekmi”. Sej ni da je danes (sobota, dan pred maratonom) slo veliko narobe, ampak so malenkosti, zgodnje vstajanje, brezveze setanje v krogu ker poslusas P., prepozno veliko kosilo, verjetno malo premalo rehidracije. Upam da se to do jutri ne bo sestelo v kako bedarijo.
2. Gledanje dokumentarcev o teku dan pred maratonom je dobra priprava. The 3000 mile men je sicer obetal veliko, pa ne izpolni pricakovanj. Je pa dovolj dober da me bo drzal se eno uro budnega. Da ne zaspim prehitro ker drugace bom zalezan.
3. Se vedno ne vem kaj naj oblecem.
4. Za smer kam iti ne poslusaj P. Ker pol bos iskal tramvaj kjer ga ni in bos hodil v krogu in iskal trgovino, ki je tam kjer si zacel pot.
5. AirBnb se obnese. Lahko je poceni in se vedno udoben.
6. Vrste za maraton so cudovite in sami, ce ze ne lepi, pa lepo nasportani ljudje. Skoraj.
7. Tudi testenine brez omake se da jest. Ni fajn, se pa da :)))
**** zdaj lezim v postelji po pretecenem maratonu. 4:02:58 je uradni cas, torej slabe tri minute vec od planiranega…
8. Krči, in zelo glasne (bolece) kolenske vezi se rade pojavijo tdui meni. Vsaj na tem maratonu so se, ne glede na to, da so mi te stvari drugace kar tuje.
9. Biti ovca na maratonih se kr obrestuje. Danes bi imel veliko tezav priti do starta, saj je avtobus, s katerim sva vceraj sla na start, danes peljal cisto drugje. Ampak, sledi vse domacinom, ki vejo kam iti in prisel bos na cilj 🙂
10. Tudi, ce prides na cilj pocasneje od planiranega, je to velik uspeh. To je cca 45 minut boljse od prejsnjega maratona.
11. Maraton je lahko prav custveni rollercoaster. Vezelje, jeza, zalost in evforija se menjajo tudiznotraj ene minute. Ampak, ce preklinjas je boljse in lazje.
12. Start na olimpijskem stadionu je kar impresiven, cilj ne tako, ni bilo pravega dogajanja.
13. Resitev za velik del tezav z wcji, ki se pojavljajo na vecini mnozicnih tekov so pisoarji. Sicer je cudno, ampak ucinkovito.
14. Amsterdam je zelo lepo in zeleno mesto. Sploh okolica je cudovita, pa ti mlini pa te stvari. Sem skoraj ze malo pozabil.
15. Au. Noge bolijo. In hlace so mi izgubili v garderobi.
16. Amsterdamcani pa niso tako navduseni nad maratonom, kot so bili Berlincani. Bilo je precej manj navijacev, pa tudi ni bilo takih, ki si jih videl v Berlinu, ko so si prinesli mizice in so kofetkali ter navijali. Tudi rok za high five ni bilo ravno veliko. Ceprav ene par pa jih je bilo.
17. Dve porciji kitajskih nudlov po maratonu? Z lahkoto. Zdaj pa ze gledam, kaj bi se spravil vase. Se vedno mi kakih 3000 kalorij fali po tamalem.
18. In se velika cestitka P. Ki je proti svojim pricakovanjem, za malenkost zgresila 2:00:00

1 thought on “Lekcije Amsterdam maratona 2013”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *