Ekomaraton – 2/2 back to back polmaratona

Medalja Ekomaraton 2013

1. Ekomaraton je še vedno zelo fajnsko organiziran. Imel je sicer nekaj težav, ali vse to jim spustimo. Mariborčani so očitno tako zelo navijali za košarko, da jim navijanje za maratonce ni šlo. Po moje je bilo najmanj navijačev ever. Ali ok.

2. Ne glede na to, da sem že včeraj prelaufal polmaraton, je ta šel kot po maslu. Začel sem skupaj z zajcem za 1:45:00, ki pa se je nekaj držal nazaj, zato sem rekel, mah, grem jaz naprej. Lepo počasi naprej, tako da sem bil ene 2 minuti pred njim v cilju. Kar je odličen rezultat in za cca 13 minut izboljšan zadnji prejšnji rekord, ki je stal od dunajskega maratona letos. Zelo zadovoljen. Jutri zjutraj grem kratkega, upam, da ne bo preudo 🙂

3. Zokni so delali težave, in naredili žulj na (pazi) vrhu prstanca leve noge. Ki so to našli, mi sploh ni jasno. Ali bomo preživeli. Upam, da žulj ne bo preveč motil jutrišnjega jutranjega teka.

4. Še vedno je fajn, da lahko tečemo preko elektrarne, fajn je videt, čeprav so bile tokrat zapornice čisto dol, v pirmerjavi z enim prejšnjim letom, ko so praktično praznili jezero, je to ful sprememba.

5. Tokrat se je na Ekomaratonu celo splačalo kupiti kupon za hrano, saj si dobil za jest pri tavelikem Leonu (restavraciji v Slaviji), kjer si za ceno kupona dobil jed po želji iz menija (cca po želji, neke omejitve so bile). Mi tega seveda nismo naredili, smo pa vseeno z veseljem jedli pri Gregorju, sploh ker smo dobili zraven še tiramisu 🙂

Tiramisu Leon Maribor

6. Ekomaraton (Zadrga), kaj mate s totimi kapami. Seriously? Tega nihče nikoli ne bi nosil. Barve so nenosljive, maretial je nenosljiv, cela kapa je nenosljiva. Majice so pa fajn. In fajn so tudi medalje. Take ornk.

7. Ne vem sicer točno, kaj je bilo na štartu, samo se mi zdi, da smo štartali prehitro. Vsaj napovedovalec je bil malo zmeden, ker kr ni blo odštevanja. 😀 Ali ni frke.

8. Okrepčevalnice so tako na gosto, da so zgledale že skoraj preveč na gosto. Vsake slabe 3 kilometre. Kar je odlično. Ne pritožujem se, sploh.

Majica in kapa ekomaraton

9. A lahko postanemo znani kot “maraton, kjer igrajo klasično glasbo”? Odlični so bili ljudje na malih odrčkih, en po en, ki so stali po različnih delih 21ke in špilali na godala. Itaq maraton rabi svojo zgodbo, naj bo to zgodba. Vsakdo lahko pripelje DJje na traso, ne pripelje pa vsakdo godal.

Ekomaraton 2013

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *