RTVSLO 3 x #fail (poraz op. a.)

RTVSLO fajn ste. Drugače. Čisto ok, sicer vas ne gledam veliko, ampak ta vaš Dnevnik pa Odmeve pa Studio City pa pogledam. Ampak sedaj se obnašate, kot da vam nič ni jasno.

Tistega lepega večera, ki je sledil čudovitemu dnevu smo sedeli in gledali Viktorje. Tega ponavadi ne počnem, ali ni važno. Bilo je smešno in fajn, naredili ste fajnsko oddajo, posebej svaka čast, ker ste na začetku, ko ste naštevali tiste, ki so pozitivni za Slovenijo resnično poiskali ljudi, ki so tako ali drugače naredili nekaj dobrega za Slovenijo, ali pa so sami po sebi naredili nekaj dobrega. Publika je med drugim ploskala ič*, ki jim kao pri nas ne ploskamo, pa posameznikom, ki se na svojo roko spravijo in naredijo velikanske stvari (Marin) in svašta drugim ljudem. Ampak to ni poanta tega. Naslednji dan ste naredili tri velike napake, naj vam jih naštejem, pa potem v kot pa razmislit.

1. Napaka. Vice, šale in satiro ste poenačili s (skoraj) sovražnim govorom.

Resno. V osnovi se kar tako tudi ne distancirate od tega, kar se pove na vašem programu, še manj oddaje umaknete iz arhiva (ki je drugače odlična stvar). Tako čez palec, pomembnejša stvar, za katero se spomnim, da ste jo umaknili iz arhiva je Jelinčič, ko v vaši oddajo Piramida uporablja nekaj, kar marsikdo (upravičeno po moje) okarakterizira kot sovražni govor proti romski skupnosti. Resno? A je tu pa tam kakšna “grda” beseda res isto kot Jelinčičevo pljuvanje po Romih? Prav ne morem verjet.

Vidim samo eno razlago, da ste se tako ustrašili, se distancirali (kao mi ne vemo kaj ljudje govorijo po naši TV – in če smo čisto iskreni. Viktorji, ki ste jih dobili za Misijo Evrovizijo so edini, ki so imeli naštudiran nastop. In vi kao niste vedeli, kaj se bo dogajalo med Viktorji?) in stvar umaknili iz analov zgodovine (ste si mislili, da ste. Glej točka 2). Nekoga vas je strah. Sej vem ja, če mene poslušate, bi nas vse sedaj moralo biti strah, ko je Janša spet na vladi, ampak da je pa temu res tako, pa si nisem mislil. Jaz se šalim, ko to rečem, pri vas pa je nekoga resnično tako strah, kaj bo sedaj, ko bo nekdo rekel da je biti gej oče ok. Ali kaj je razlog?

2. Napaka. Mi smo nekaj umaknili iz interneta

Ja pa seveda. Malo morgen. Naučili bi se lahko že 100x, že ful cajta nazaj, ko še nismo vsi imeli interneta, imeli pa smo diskete, je krožila neka hobotnica. In že tistega se ni dalo ustaviti, kaj šele sedaj, ko imamo internete. Vprašajte zvezde, ki so jim “ukradli” zasebne video posnetke, pa vam bodo povedali, da se na internetu nič ne da skrit. Ali pa vprašajte filmske studije, mp3 snemalce in vse ostale, ki se trudijo, da bi njihove vsebine ostale samo tam, kjer jih oni želijo. Ne gre. Pa če se na glavo postaviš.

S tem, ko ste skrili posnetek Viktorjev, ste naredili samo to, da si ga sedaj vsi želijo videti. In ga seveda gledajo(mo). Ravnokar sem sredi Kobala na YouTube. To, kar se skrije, bodo ljudje še bolj z zanimanjem poiskali in želeli gledati. Vprašajte Evo pa jabolko.

3. Napaka. Ves promet in link juice ste dali drugim

No, to pa je zdaj moj foh, če sem prej bljuzil napol brez podlage. Spletni marketing bi nas naučil, da želimo imeti čim več obiska na naši spletni strani in čim več povratnih povezav na našo spletno stran. S tem kar ste vi naredili, pa ste vse obiskovalce, ki bi si ogledali vašo oddajo, raje odpeljali na youtube in druge grde grde strani, ki so ukradle vaš avtorski material in ga sedaj ilegalno prikazujejo (moj naslov je v uredništvu, če mi boste poslali policijo, ker sem si ogledal vaše posnetke na youtube) vsem ostalim. Vse povezave, ki sedaj kažejo na video posnetke, gredo na youtube, ne pa k vam. In s tem seveda izgubljate, potem pa se čudite, da drugi pobirajo vaše Viktorje (Andrej Karoli anyone?). Ja valda, če pa delate take felerje.

Kdorkoli je že odgovoren za to, da ste to naredili, dajmo, en kompletek jajc, pa video posnetek objavit, če stojite za svašta drugimi stvarmi, lahko tudi za tem. Če lahko Svet na kanalu A vsak dan objavlja, potem zagotovo tudi Viktorje lahko še kdaj pogledamo.

Edit: RTVSLO je že odgovorila na moj tweet, s katerim sem objavil ta “prispevek”. Ja, in? Sej to sem že prebral. Še vedno vse kar sem zgoraj povedal, velja. Na spodnji povezavi pa si lahko preberete PR izjavo RTVSLO.

1 thought on “RTVSLO 3 x #fail (poraz op. a.)”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *