Zanimivosti Afrike

Vsaj zame, ena izmed bolj zanimivih stvari, ki smo jih doziveli, je stric, ki vozi turiste gledat pingvine in delfine na otok pred obalo Port Elizabetha. Maja ga klice in poveda je cisto navdusen nad tem da smo slovenci, ker se je njegova herka preselila v Slovenijo (kasneje izvemoda gre pravzaprav za. Nekdanjo skoraj zarocenko). in valda da pravi da moramo priti in da nam da se popust. In valda gremo in se fajn pogovarjamo s tipom in njegovo sedanjo partnerko. Na koncu gremo na pivo in pravi “glejte, ec se niste placali prenocitve, lahk pridete k nqma spat, mama tri spalnice proste, ko sp se otroi preselili”. Kasneje omeni se, d aima rostilj/kamin, kjer pahko rostiljamo, in da njega in partnerke ne bo, ker gresta na zlet v gore. in mi, ne bodi ga len, v Spara (ki ga najdes po vsej Afriki) po klobasr, pleskavice in se kaj fajn cebule in si naredimo pravi rostilj.

Vsekakor ne smemo pozabiti na odlicen plan, ki smo ga naredili za naslednji dqn, zgodqj vstanemo ,pa letimo hitro v Lesoto. Mhm, prisli smo ob 11 ponoci. in Lesoto je cuna Afriska drzava, ki je kar malo scary. na koncu smo seveda, kot vedno nasli o dlicno prenocisce v konferencnem entru malo ven iz glavnega mesta, kjer je trtiposteljni apartma v lastni hisii stal 500. Randov. Kar je kr ql. Pa se fajnski zajtrk so ti postregli ,eprwv si tokrat nismo mogli izbirati ,kaj bomo jedli ,ampak smo bli kr doloceni.

Evo, takoj ko bom meu malo cajta ,grem kupit tot fizol ko ga jes za zajtrk. Meni je ot najevje odkritje, ki sem ga odkril ze nekaj cajta nazaj zdaj pa mi vsi prqvijo, dq ga lahko kupis pri nqs. Bomo sli v Lelerca na malco, pa bomo pogledali.

Pingvini pa so manjsi kot sem mislil. A sem o tem ze tezil? Nevem zakaj, po moje jaz iz tvja poznam drugo vrsto pingvinov, al pa kaj, ti ki smo jih mi gledali so bli taki pizleki, 20 cm pa ziletka bi se lahko reklo…

Sier pa nam je nasa bela rasa pomagala povsod. Tudi takrat, ko smo zavili na najucno palzo ,ki je bila del bogatunskega mesteca belcev. Ko smo se tam setali in kopali v gatah, se nad tem ni nihce pritozeval. Preprican sem da ce bi bili skupina crncev, nas ne bi tako prijazno sprejeli.

Vsekakor pa moramo spremeniti nacin pozdravljanja. Hello, how are you, ,je klasicen pozdrav v vsej Afriki. Kot taksen, ki poleg osnovnega pozdrava sprasuje tudi po pocutju. Veliko prej in enostavneje vzpostavi pogovor med dvema osebkoma, poleg tega pa vzpostavi tudi veliko bolj sprosceno vzdusje, ec recimo govorimo o odnosu prodqjalec ,kupec, ali kaj podobnega. Bomo videli, kako se bo to obneslo.

mimogrede, a ima kdo kake veze in bi lahko zrihtal tri nove pralne stroje? ne ,ni za mene eprav mi pralni stroj ne dela… Aja, pa pol bi rabli se nekota ,ki zrihta malo placa na eni ladji za en kontejner. POl pa se nekoga, k lahko zrihta se malo tovornjaka po juzni afriki do Lesotota. Kolegiac namrec dela v zavodu za odvajanje od drog, ki je, glede na to da je postavljen v Lesotu, taksen kot je, eden vecjih problemov pa je, da morajo za vse paciente prati na roke. Kar je kr fail… Razmislimo….

In pojma nimam zakaj se vedno vstrajajo in vgrajuejjo v sedeze na avtobusih in avionih moznost da se nagnes nazaj. Ze itaq ni placa za sedenje, pol pa ti se oni pred tabo da sedez nazaj… Kmeti…

Se eno uro pa sem v EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *