Slovenska vojska uči otroke kako pobijati

Moji osebni pogledi na vojsko in vojskovanje so tukaj precej irelevantni. Mogoče lahko verjamem, da potrebujemo nekaj vojske in nekaj več je lahko verjamem, ko mi rečejo, da jo potrebujemo za mirovne misije v tujini in za pomoč pri naravnih katastrofah. Recimo. Zaradi mene je tudi ne bi potrebovali, ampak ok.

Vsekakor pa mislim, da je potrebno vojsko precej omejiti pri promociji in predvsem kako in komu se promovira. Pigac je posnel spodnja dva posnetka, na katerem lahko vidimo vojaka SV kako otroka učita kako aktivirati in vreči ročno bombo proti kartonu, ki naj bi prikazoval osebo.

Če prav razumem torej Slovenska vojska hodi po osnovnih šolah in tam uči otroke kako se uporablja ročne bombe? Resno? In to mi v tej državi dopuščamo? Me prav zanima, kaj pravijo na to starši teh otrok. Še bolj pa me zanima, ali to naša vojska počne redno. Mogoče imajo vsak vikend eno šolo, na katero se odpravijo (ne pozabit, to so mladi, mlajši od 16 let) in tam malo pokažejo kako se meče bombe, mogoče (tega nismo videli, ampak je čisto možno) tudi kako se strelja in to.

In kaj se otroci tukaj naučijo? Da je rokovanje z bojnimi sredstvi fajn. Pravzaprav zabavno. In da s tem ni nič narobe…. In tega pa res ne smemo naučiti nikogar. Upam, da tega ne mislijo naši vojaki, kaj šele da bi kaj takšnega mislili naši otroci.

Ministrstvo sem malo povprašal po zdravju in ko mi odgovorijo bom njihov odgovor tudi objavil, me prav zanima kaj pravijo na to.
Spodaj si oglejte oba posnetka…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *