Četrti teden priprav na maraton

Cetrti teden je prinesel nekaj novosti. Torek in cetrtek sta bila precej nezanimiva, razen tega, da se moram enkrat malo bolj resno poosvetiti zapisu stvari, ki se dogajajo na cetrtkovih organiziranih tekih, ki so sedaj postwli del moje tekaske rutine, ceprav se malo sprasujem, ce bodo to se ostali, saj ne vem kako se bodo skladali z mojim urnikom.
Mimogrede, tecem po urniku, ki ga je pripravil Adidas za pripravo na maraton v stirih mesecih. Urnik je ze stesrirala tudi P., tako da vem da ni kar tako. In tudi ni. Zahteva 4x tedensko tek, en pocasen pod uro, en hiter pod uro, en posan pod 2 uri in naslednji dan en pocasen pod uro. Zaenkrat, saj se dolzine seveda daljsajo. Tako da ta teden zahteva dolgi tek 110 min, ki me cakajo jutri.
Ampak ostanimo pri prejsnjem tednu. Sobota je bila izredno zanimiva. Vremenska napoved je menda napovedovala dez popoldan, kakorkoli v vsakem primeru sem rekel, da grem zjutraj, kar bo pa bo. In res me je pricakal dez in se dobro da sem napol slep pogledal skozi okno in ugotovil, da dezuje cisto malo. Ker ce bi videl kako res dezuje se verjetno ne bi spravil. Ampak sem se in to je bilo 100 minut dezja. Tak precej mocnega. Kar je bilo prvic in upam, ceprav ne verjamem tudi zadniic. Sej ni tako zelo tezko, kljub temu pa je tempo teka bil nizji in tudi fajn ni, na delih je resno pihalo in tam je bilo res mrzlo. In vse skuapj je bilo malo tezko. Je pa res, da sem na koncu nehal paziti ali stopim v luzo ali ne. Ce je bila tam, sem pac zagazil v njo. Ce je ni bilo, tudi prav. Ampak smo preziveli. Lanski Berlinski maraton, na katerega grem letos je bil celoten v dezju, tako da se je potrebno tudi na to pripraviti….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *